کانال ریشه دندان
1400-12-06فیشور سیلانت چیست
1400-12-06خونریزی لثه یا Bleeding Gum ممکن است به دلایل زیادی ایجاد شود. خونریزی لثه به خودی خود خطر آفرین نمیباشد اما میتواند شرایط زمینهای را برای مشغلات احتمالی و مهمتر به وجود بیاورد. این بیماری شایعترین علامت بیماری لثه میباشد. در ادامه به بررسی دلایل خونریزی لثه ها میپردازیم.
علت خونریزی لثه ها
اگر لثه های شما خونریزی میکنند، باید به دنبال دلیل این امر باشید. خونریزی لثه میتواند به دلایل مختلفی به وجود بیایند. گاهی اوقات این دلایل میتوانند بسیار ساده باشند، مانند استفاده نادرست از مسواک و یا حتی نخ دندان. اما گاهی اوقات این امر به دلایل بزرگتر مانند یک بیماری به وجود میآید. بنابراین در صورت مشاهده هر گونه خونریزی در لثه ها باید حتماً به دندانپزشک مراجعه کرد و از اقدامات خودسرانه اجتناب نمود.
مسواک زدن نامناسب
مسواک زدن آن طور که باعث ایجاد درد در لثه ها شود، باعث تمیز تر شدن دندانها نمیشود. بلکه بر عکس میتواند افراد را مستعد به خونریزی لثه کند. جهت جلوگیری از خونریزی در لثه ها بهتر است که از مسواک به روش درست آن استفاده شود و از یک مسواک نرم استفاده کرد.
التهاب لثه
التهاب لثه از اصلی ترین دلایل خونریزی لثه میباشد. تجمع پلاک در لثه باعث التهاب لثه ها خواهد شد. اگر التهاب لثه در زمان درست آن درمان نشود، ممکن است فرد بیمار دچار بیماری لثه شود و بیماری لثه خود از اصلی ترین دلایل از دست رفتن دندان در بزرگسالان می باشد.
بارداری
می توان گفت که حدود ۵۰ درصد از زنان باردار، لثه های متورم و حساس را در طول دوران بارداری خود تجربه خواهند کرد. این زنان باردار هنگام مسواک زدن و کشیدن نخ دندان لثه هایشان دچار خونریزی میشود. دلیل این امر این است که تغییرات هورمونی در طول بارداری واکنش بدن را به باکتری هایی که باعث بیماری لثه می شوند، تغییر خواهد داد. رعایت بهداشت دهان و دندان ، استفاده از نخ دندان و مسواک زدن دوبار در روز میتواند به زنان باردار در جلوگیری از این امر کمک نماید.
داروهای رقیق کننده خون
داروهای رقیق کننده خون باعث خواهند شد تا توانایی لخته شدن خون کاهش پیدا کند و در نتیجه باعث تسهیل در خونریزی لثه خواهند شد.
نکته: توجه داشته باشید که اگر به دنبال درمان هایی مانند کشیدن و یا ایمپلنت دندان هستید، حتماً پیش از انجام این عمل به دندانپزشک خود اطمینان دهید که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنید.
بیماری
از دیگر دلایل این امر، میتوان به انواع بیماریها اشاره کرد. گاهی اوقات بیماریهای خاصی مانند بیماریهای کبد، کم خونی، آرتریت تمپورال و اختلالات لخته شدن خون میتوانند باعث خونریزی در لثه ها باشند.
رژیم غذایی نامناسب
برخی از مواد غذایی میتوانند باعث تحریک لثه ها و در نتیجه خونریزی آنها شوند. جهت جلوگیری از این امر باید رژیم غذایی را به گونهای تنظیم کرد که یک رژیم غذایی متعادل با استفاده از سبزیجات، میوه ها و مواد غذایی سرشار از منیزیوم را در بر بگیرد.
دیابت
خونریزی و یا تورم لثه ها میتوانند جزو علائم هشدار دهنده دیابت باشند. در واقع در این بیماری دهان توانایی مبارزه با میکروب ها را آنطور که باید ندارد. در نتیجه احتمال ابتلا به عفونت هایی مانند بیماری لثه افزایش پیدا میکند. از طرف دیگر سطح بالای قند خون باعث میشود تا بدن شما بهبودی را با سرعت سرعت پایین تری انجام دهد که این امر میتواند اوضاع لثهها را بدتر کند.
کمبود یک سری ویتامین ها
ویتامین c از آن دسته ویتامین هایی میباشد که به رشد و ترمیم بافت ها کمک میکند و زخمها را التیام میبخشد. هنگامی که بدن شما با کمبود این ویتامین مواجه شود ممکن است لثه ها دچار خونریزی شوند.
ویتامین k یکی دیگر از ویتامین هایی میباشد که در صورت کمبود آن ممکن است لثه ها دچار خونریزی شوند.