ایمپلنت دندان هنگامی مورد استفاده قرار میگیرد که شما به دلایلی مانند پوسیدگی دندان و یا ضربه در دندانهای خود، آن ها را از دست میدهید. در چنین شرایطی دندانپزشک شما ایمپلنت دندان را برای شما انجام میدهد. یکی از مشکلاتی که ممکن است بعد از کاشت ایمپلنت دندان اتفاق بیفتد، عفونت ایمپلنت یا به عبارتی پری ایمپلنت میباشد.
ایمپلنت دندان درست مانند دندانهای عادی میتواند در معرض عفونت قرار بگیرد. اگر هنگامی که عفونت تازه شروع شده و پیشرفت نکرده است به دندانپزشک مراجعه کنید، امکان درمان آن وجود دارد. اما اگر غفلت کنید و زمانی به دندانپزشک مراجعه کنید که عفونت ایمپلنت پیشرفت کرده باشد، ممکن است استخوان های اطراف محل ایمپلنت از بین بروند که در نهایت شکستگی ایمپلنت را به دنبال خواهد داشت.
ایمپلنت دندان میتواند به دلایل گوناگونی به وجود بیاید که از جمله این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
علائم بسیاری وجود دارند که نشان دهنده پری ایمپلنت میباشند. در ادامه به معرفی برخی از این علائم میپردازیم:
تشخیص زود هنگام بیماری پری ایمپلنت میتواند باعث شود کار درمان هر چه زودتر صورت بگیرد و از ایمپلنت دندان محافظت شود. اگر تشخیص به موقع انجام نشود ممکن است نیاز باشد کل ایمپلنت برداشته شود و به کاشت مجدد ایمپلنت بیانجامد.
این امر میتواند باعث هدر رفتن زمان و هزینه شما شود. بنابراین با مشاهده هر کدام از علائم عفونت هرچه سریعتر به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان های شما را معاینه کند. درمان زودهنگام میتواند به شما در صرفه جویی از زمان و هزینه هایتان کمک کند.
جهت درمان عفونت ایمپلنت پزشکان معمولاً از آنتیبیوتیکها استفاده میکنند که دشمن سرسخت عفونت دندان میباشد. البته در ابتدا نسبت به تمیز نمودن دندانها اقدام میکنند. در شرایطی هم که عفونت ایمپلنت ناشی از آبسه در اطراف ریشه ایمپلنت باشد، چرک موجود تخلیه میشود و بافت مرده نیز برداشته خواهد شد.
پس از انجام این عمل به بیمار آنتی بیوتیک تجویز خواهد شد. در شرایطی هم که عفونت بسیار شدید باشد، ایمپلنت دندان برداشته میشود.
در شرایطی که عفونت به دلایل خطای پزشکی نباشد، راههای زیادی وجود دارد تا از پری ایمپلنت جلوگیری شود. اولین و مهمترین نکته درباره تمامی بیماریهای دندان این است که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید تا از عفونت ایمپلنت جلوگیری گردد. ایمپلنت دندان درست مانند دندان طبیعی به مراقبت نیاز دارد. بنابراین مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید.
از مصرف تنباکو اجتناب کنید.
در شرایطی که مبتلا به برخی از بیماری ها مانند دیابت هستید و میدانید این بیماری میتواند باعث عفونت می شود، حتماً بیماری خود را کنترل نمایید.
از مصرف غذاها و نوشیدنی هایی که حاوی قند بالایی میباشد اجتناب کنید.
زیرا ذرات قند در شکاف های کوچک دهان پنهان میشوند و میتوانند باعث پری ایمپلنت شوند.
به طور منظم هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا کاشت ایمپلنت شما را از لحاظ عفونت یا عدم عفونت بررسی نماید.