انواع پروتز دندان
1400-12-19تفاوت بلیچینگ و جرم گیری دندان
1400-12-19لثه های عادی معمولاً صورتی رنگ میباشند. اما گاهی اوقات دیده شده که لثه های افراد به رنگ های تیره مانند سیاه و قهوهای نیز در آمده اند. دلایل متعددی میتوانند باعث این اتفاق شوند که بیشتر آنها خطرناک نیستند و برای سلامتی فرد ضرری ندارند.
اما گاهی اوقات امکان دارد که لثه های سیاه نشان دهنده یک بیماری جدی در فرد باشد. بنابراین بهتر است که هنگام مشاهده هرگونه لکه تیره روی لثه های خود، به دندانپزشک مراجعه کنید.
روش های درمان لثه های سیاه
در ابتدا به دلایل احتمالی لثه های سیاه و سپس به روشهای درمانی آن میپردازیم.
لثه های سیاه میتوانند به دلایل متعددی به وجود بیایند که به توضیح این دلایل میپردازیم.
- ممکن است لکه های تیره روی لثه ها به دلیل تجمع ملانین در لثه اتفاق افتاده باشد. تجمع ملانین طبیعی میباشد و هیچ گونه خطری سلامتی فرد را تهدید نمیکند. در چنین شرایطی لکه های بی ضرری مانند کک و مک روی لثه ها ایجاد خواهند شد. این امر معمولاً خطری را به دنبال ندارد و پس از مدتی میتواند بهبود یابد.
- لثه ها نیز مانند سایر اعضای بدن میتوانند با ضربه دیدن دچار کبودی شوند. ممکن است با برخورد به لثه های شما و یا حتی مسواک زدن و کشیدن بیش از حد نخ دندان، لثه های خود را کبود کنید و رنگ آن تیره شود. این کبودی ها معمولاً خود به خود درمان میشوند. اما توجه داشته باشید اگر در چنین شرایطی لثه های شما دچار خونریزی شده و یا درد را در آن احساس میکنید، حتماً به یک دندانپزشک مراجعه کنید.
سرطان دهان
- سرطان دهان یکی دیگر از دلایل احتمالی ایجاد لثه های سیاه میباشد. سایر علائم مرتبط با سرطان دهان خونریزی و تورم در قسمت دهان میباشد. پس از انجام آزمایش اگر تشخیص داده شد که لکه سرطانی میباشد، در صورتی که لکه تا حد زیادی گسترش پیدا نکرده باشد ممکن است که پزشک آن را بردارد. در شرایطی که این لکه های سرطانی تا حد زیادی گسترش پیدا کرده باشند، شیمی درمانی و پرتو درمانی میتواند یکی از راههای احتمالی باشد. جهت جلوگیری از چنین امری مصرف سیگار، تنباکو و الکل را به حداقل برسانید.
- تتوی آمالگام میتواند از دیگر دلایل تیرگی لثه ها باشد. در چنین شرایطی امکان دارد که رسوب آمالگام روی لثه ها باقی مانده باشد و باعث ایجاد لکه های تیره شود. ممکن است که این ذرات در ناحیه اطراف پرکننده دندان قرار بگیرند و باعث ایجاد درد در بافت نرم یا همان لثه شوند. تتوی آمالگام خطرناک نمیباشد و معمولاً نیازی به درمان ندارد.
- بیماری آدیسون یکی دیگر از دلایل احتمالی تیرگی لثه ها میباشد.
روشهای درمان لثه های سیاه
روشهای درمان لثه های سیاه با توجه به علت به وجود آمدن آنها، متفاوت میباشد. اگر لثه های بیمار دچار عفونت شده باشند و یا تحت تاثیر بیماری آدیسون قرار بگیرند، گزینه درمانی احتمالی، دارو درمانی خواهد بود.
در شرایطی که وجود لکه های سیاه ضرری برای فرد ندارد، می توان از روشهای زیبایی جهت روشن تر نمودن رنگ لثه استفاده کرد. البته اگر به دنبال این روش هستید حتما از یک دندانپزشک خبره کمک بگیرید.
اگر دندانپزشک این کار را به درستی انجام ندهد ممکن است که به لثه ها آسیب وارد کند.
یکی دیگر از روشهای درمان لثه، پیوند آزاد لثه میباشد.
گاهی اوقات درمان سیاهی لثه بسیار آسان میباشد و کافی است که دندانپزشک به جرمگیری دهان بپردازد و آن را تمیز کند.
سپس با تزریق آنتی بیوتیک ها میتوان به تمیزی بیشتر لثه ها کمک کرد.
جهت مشاهده نمونه کارها به پیج کلینیک برتر مراجعه کنید.
در ادامه به برخی روش های خانگی اشاره میکنیم:
- چای سبز
- روغن نارگیل
- میخک
- نمک دریایی
- آلوئه ورا
- روغن لیمو
در ادامه به برخی راهکارهای ساده میپردازیم:
- پرهیز از مصرف الکل و برخی نوشیدنی ها مانند نوشابه و کافئین
- ترک دخانیات
- مصرف غذاهای سالم و مغذی
- قرار گرفتن تحت نظر دندانپزشک