
پوسیدگی دندان
1400-11-16
کامپوزیت یا لمینت!؟
1400-11-16آفت دهان میتواند از طریق گیاهان دارویی نیز تحت درمان قرار گیرد. در این درمان های گیاهی روشهای بسیاری وجود دارد که با استفاده از آن روشها میتوان نسبت به رفع این مشکل اقدام نمود.اما ابتدا بدانیم که این عارضه بر اثر چیست؟!
آفت دهان چیست؟
آفت دهان [aphthous stomatitis] زخمی میباشد که میتواند به رنگ های مختلف سفید، زرد رنگ یا قرمز رنگ در قسمت داخلی دهان ایجاد شود و درد و سوزش به همراه داشته باشد. خوشبختانه این بیماری مسری نمی باشد و معمولاً خطر جدی را نیز به همراه ندارد. افراد مبتلا به آفت دهان تنها از درد و سوزش ناشی از این بیماری بهدندانپزشکی ها شکایت دارند.
علت آفت دهان چیست؟
علت ایجاد آفت هنوز هم به طور دقیق معلوم نیست. اما یک سری دلایل احتمالی برای ایجاد آفت دهان وجود دارد. یکی از این دلایل این است که آفت دهان در واقع واکنش های ایمنی بدن میباشد. در واقع هنگامی که سیستم ایمنی بدن فرد، خبر از یک مولکول ناشناخته می دهد و این مولکول نیز باعث حمله لنفوسیت میشود، میتواند در ایجاد آفت دهان نقش داشته باشد.
یک دلیل احتمالی دیگر این است که آفت دهان در نتیجه کمبود ویتامین B به وجود می آید.
عارضه آفت دهان تنها در نتیجه عوامل جسمانی ایجاد نمیشود و مشکلات روحی و روانی مانند استرس و فشار عصبی نیز میتواند در به وجود آمدن آن نقش داشته باشد. گاهی اوقات فک در نتیجه فشار عصبی که تحمل می کند قفل می شود. گاهی اوقات نیز ممکن است فرد مبتلا سطح داخلی دهان خود را گاز گرفته باشد و در نتیجه باعث به وجود آمدن زخم در مخاط شده باشد. در ادامه هنگام مسواک زدن ضربه هایی نیز به این زخم وارد خواهد شد و در نتیجه باعث به وجود آمدن آفت دهان خواهد شد.

درمان آفت دهان با درمان های گیاهی
روشهای گیاه درمانی فراوانی وجود دارد که استفاده از این روشها میتواند روند بهبود را تسریع بخشند.
نکته قابل توجه این است که معمولاً آفت دهان پس از گذشت ۷ تا ۱۰ روز خود به خود از بین میرود. اما با توجه به درد و سوزش ناشی از آفت دهان، افراد معمولاً به دنبال راههایی هستند تا درد خود را کمتر کنند و روند بهبود را تسریع بخشند.
در ادامه به معرفی روشهای گیاهی جهت درمان آفت دهان میپردازیم.
آلوئه ورا
جهت درمان آفت دهان با استفاده از آلوئه ورا بهتر است که از یک برگ تازه آلوئه ورا استفاده کنید. ژل آلوئه ورا می تواند در تسکین درد بسیار موثر باشد و درد را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. برای درمان آفت دهان با استفاده از آلوئه ورا، ژل این گیاه را از برگ تازه آن تهیه کنید و آن را روی آفت قرار دهید. پس از گذشته چند دقیقه دهان خود را کاملا آبکشی نمایید.
روغن نارگیل
روغن نارگیل از جمله روغن های گیاهی می باشد که فواید فراوانی دارد. یکی از کاربردهای این روغن استفاده از آن جهت درمان آفت دهان می باشد. برای تاثیر بیشتر آن باید روغن نارگیل را روزانه چند بار روی محل آفت قرار دهید. از آنجایی که روغن نارگیل دارای خاصیت ضد التهابی میباشد؛ یکی از بهترین گزینه ها جهت درمان گیاهی میباشد.
برگ ریحان
استفاده از برگ ریحان جهت رفع این مشکل بسیار آسان میباشد و تنها کافیست روزانه چند برگ تازه ریحان را بجوید. برای اینکه نتیجه بهتری بگیرید این کار را دو بار در روز تکرار کنید.
روغن درخت چای
روغن درخت چای را پیش از آنکه بخوابید مستقیماً در محل آفت قرار دهید. اگر میخواهید نتیجه بهتری بگیرید این روغن را با نمک و آب گرم مخلوط کنید و از این محلول همانطور که از دهان شویه استفاده می کنید؛ استفاده نمایید.
یخ
یکی از ارزانترین و در عین حال ساده ترین روش درمان آفت دهان استفاده از یخ می باشد. یخ با سردی که دارد باعث می شود تا خون رسانی به محل آفت کاهش پیدا کند و در نتیجه باعث کاهش درد نیز خواهد شد. برای کاهش درد ناشی از آفت دهان روزانه چند مکعب کوچک یخ را در محل آفت قرار دهید.
آب نمک
یکی از سادهترین و در عین حال پر کاربرد ترین روش ها استفاده از محلول آب نمک میباشد. آب نمک روند بهبود را تسریع میبخشد و به خوب شدن زخم دهان کمک میکند. همچنین شستشوی دهان با محلول آب نمک برای سلامت دندان ها موثر میباشد.
جوش شیرین
استفاده از جوش شیرین میتواند باعث خنثی سازی اسیدهایی شود که باعث درد و سوزش در ناحیه آفت شده اند. جوششیرین خاصیت ضدباکتریایی دارد که خود این امر میتواند باعث بهبود هرچه سریعتر شود و به درمان آفت دهان کمک کند. جوش شیرین را با آب گرم مخلوط کنید و از این محلول مثل دهانشویه استفاده نمایید.
پودر زردچوبه و گلیسیرین
یکی دیگر از روشها مخلوط پودر زردچوبه و گلیسیرین می باشد. البته می توان از آب نیز جهت درست کردن خمیر زردچوبه استفاده کرد. برای درمان آفت دهان با استفاده از این روش خمیر درست شده را مستقیماً روی محل زخم قرار دهید.
برگ هویج
برگهای تازه هویج را در دهان خود قرار داده و آنها را بجوید. پس از گذشت مدتی آنها را از دهان خود خارج کنید و دهان خود را آب بکشید. این کار میتواند از التهاب بیشتر زخم جلوگیری نماید.
گل رز
جهت درمان آفت دهان با استفاده از گل رز، گل ها را با مقدار کمی آب لیمو بجوشانید و روزانه ۳ تا ۴ دفعه از این محلول به شکل دهان شویه استفاده کنید. این محلول میتواند در کاهش درد بسیار موثر باشد.
برگ درخت عناب
مقداری برگ درخت عناب را در آب بجوشانید و این محلول را روزانه چندین بار مانند دهان شویه استفاده کنید.
روغن فندق
روغن فندق یکی از داروهای سنتی میباشد که به دلیل فواید فراوانی که دارد از محبوبیت زیادی برخوردار است. روزانه چندین بار این روغن را با استفاده از وسیله ای مانند چوب پنبه در محل زخم قرار دهید و با استفاده از این روش روند بهبود و درمان آفت دهان را تسریع بخشید.
بابونه
بابونه یکی از گیاهانی می باشد که به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد میتواند باعث توقف رشد ویروس در دهان شود و در نتیجه درد ناشی از آفت دهان را کاهش دهد. جهت انجام این کار بابونه را دم کنید و چندین بار در طی روز آن را روی زخمهایی خود قرار دهید.
محلول های دارویی هم موجود میباشد که میتوانید با مراجعه به دکتر دندانپزشک از آن جویا شوید.