در سال های اخیر افراد بیشتری از ایمپلنت دندان استفاده کردهاند. به همین دلیل همراه با ایمپلنت جراحی سینوس لیفت نیز رواج پیدا کرده است.
اگر دندانپزشک به شما جراحی سینوس لیفت را پیشنهاد کرده و شما اطلاعات کافی در این باره ندارید، تا آخر مقاله با ما همراه باشید تا جواب سوال های خود را بیابید.
جراحی سینوس لیفت زمانی نیاز است که برخی از بیماران به ایمپلنت نیازمندند اما دچار تحلیل استخوان شده اند . چنین افرادی از حمایت استخوانی کافی جهت ایمپلنت برخوردار نمیباشند.
در چنین شرایطی بهترین کاری که میتوان انجام داد عمل بزرگ کردن سینوس میباشد. در واقع با استفاده از این روش میزان استخوان فک بالا جهت کاشت ایمپلنت دندان افزایش میابد.
البته این جراحی برای تمام افرادی که ایمپلنت دندان را انجام میدهند، نیازی نمیباشد.
در واقع هنگامی که شما استخوان فک کافی برای محکم کردن ایمپلنت ندارید، دندانپزشک شما جراحی سینوس را انجام میدهد.
دلایل زیادی میتواند باعث شود تا استخوان فک دچار تحلیل شده باشد. از جمله این موارد میتوان به نقص مادرزادی هنگام تولد، بیماری پریودنتال و سرطان اشاره کرد.
در شرایطی که پزشکان تشخیص دهند ارتفاع استخوان در قسمت پشتی فک کمتر از ۴ تا ۶ میلیمتر میباشد، نیاز به جراحی سینوس میباشد.
در اولین مرحله نیاز است تا دندانپزشکتان تشخیص دهد نیازی به جراحی سینوس لیفت پیش از قرار دادن ایمپلنت دندان دارید یا خیر؟
در ابتدا پزشک به معاینه و بررسی دندانها، دهان و لثه میپردازد.
در مرحله بعد، جهت اطمینان از سلامت استخوان فک و دیگر ساختارهای کلیدی در جمجمه، ممکن است عکس برداری و یا اشعه ایکس را پیشنهاد کند.
در صورتی که نیاز به جراحی سینوس لیفت داشته باشید، پزشک این کار را انجام میدهد و پس از آن ایمپلنت دندان را روی دندان های شما قرار میدهد.
جراحی سینوس تنها با یک روش انجام نمیشود و روشهای گوناگونی جهت انجام این کار وجود دارد.
این که کدام یک از این روشها، روش ایده آل برای شما میباشد، با توجه به میزان استخوانی که در فک خود دارید، مشخص خواهد شد. در ادامه به مراحل جراحی سینوس لیفت میپردازیم.
جراحی سینوس لیفت میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد. ممکن است پس از جراحی تورم و خونریزی در قسمت لثه را مشاهده کنید. البته تورم و خونریزی نگران کننده نمیباشد و پس از چندین روز برطرف میشود.
اما شایع ترین مشکلی که میتواند در جراحی سینوس لیفت اتفاق بیفتد، سوراخ شدن غشای اشنایدرین میباشد. سوراخ شدن این غذا میتواند باعث عفونت سینوسی شود. البته اگر این اتفاق در طول جراحی رخ دهد، پزشک میتواند به ترمیم غشاء بپردازد.
توجه داشته باشید که مراقبت های لازم پس از جراحی سینوس را رعایت کنید. با توجه به تشخیص دندانپزشک بین ۴ تا ۱۲ ماه طول خواهد کشید تا بتوانید از ایمپلنت دندان استفاده کنید. البته این موضوع همیشه صدق نمیکند و گاهی اوقات دندانپزشک بلافاصله ایمپلنت دندان را انجام میدهد.